Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Συνεχίζεται η ανάπτυξη για την βιομηχανία των video games στη Μ.Βρετανία

*
Η βιομηχανία των video games στη Μ. Βρετανία σημείωσε ανάπτυξη ρεκόρ το 2021 και η αξία της έφτασε τις £7,16 δισ. σύμφωνα με την έκθεση UK Consumer Games Market Valuation 2021 της UKIE. Τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν αύξηση της τάξης του 1,9% από έτος σε έτος, έπειτα από ένα τεράστιο άλμα που σημειώθηκε το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, όταν η αύξηση που σημειώθηκε σε σύγκριση με το 2019 ήταν 32,8%.

Στην επίτευξη της ανάπτυξης βοήθησε κατά πολύ το hardware, με αύξηση 17,4% από έτος σε έτος, κάτι που αναλογεί σε £2,66 δισ. Στην κατηγορία του hardware υπάγονται οι κονσόλες, με άνοδο σε ποσοστό 32,9% το 2021 και £1,13 δισ. όπως επίσης και οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας με το εντυπωσιακό ποσοστό ανόδου κατά 41,9% που μεταφράζεται σε £183 εκ. Σύμφωνα με τον Dorian Bloch, senior client director της GfK Entertainment, η ανάπτυξη του τομέα των κονσολών σχετίζεται με το λανσάρισμα των PS5, Xbox Series S, Xbox Series X, αλλά και τη συνεχιζόμενη επιτυχία του Nintendo Switch.


Οι πωλήσεις του software μειώθηκαν κατά 6,32% από έτος σε έτος, πέφτοντας στα £4,28 δισ. παρέμειναν όμως υψηλότερα από την εποχή προ πανδημίας, με ανάπτυξη 11,4% σε σχέση με το 2019. Οι πωλήσεις ψηφιακών τίτλων μειώθηκαν κατά 5,59% σε κονσόλες και 7% σε PC, λόγω του μειωμένου αριθμού μεγάλων κυκλοφοριών. Οι πωλήσεις τίτλων σε φυσική μορφή (νέων και μεταχειρισμένων), συρρικνώθηκαν σε ποσοστό 21%, με την αγορά των μεταχειρισμένων να έχει έσοδα £33,8 εκ. και εκείνη των νέων £511 εκ. Η μόνη κατηγορία του software που είχα αυξημένα νούμερα ήταν εκείνη των τίτλων για φορητές συσκευές, με την αξία την να φτάνει τα £1,46 δισ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*